eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Több kávé fogyott tavaly

2004 októbere és 2005 szeptembere között Magyarországon három százalékkal több kávét adtak el, mint egy évvel korábban, állapította meg az ACNielsen piackutató cég.

Bár az eladott kávé mennyisége kismértékben nőtt, a kiskereskedelmi értékesítés árbavétele az árak csökkenése miatt változatlan szinten, 40 milliárd forint körül maradt.

Az átlagos fogyasztói árak a legtöbb kávéfajtánál 1-8 százalékkal csökkentek, egyedül az instant kávékeverék fogyasztói ára emelkedett 1 százalékkal.

A felmérés szerint a tea bolti forgalma stagnált a vizsgált időszakban, értékben ugyanakkor 3 százalékkal nőtt, meghaladta a 8 milliárd forintot.

Az ACNielsen adatai szerint a kereskedelmi márkák piaci részesedése csökkent az instant kávéknál és a kávékeverékeknél, előbbinél 13, utóbbinál 20 százalékra. A pörkölt kávé esetében a kereskedelmi márkák részesedése 7-ről 10 százalékra nőtt 2005 augusztus-szeptemberében 2004 azonos időszakához viszonyítva.

A filteres teák közül a legkeresettebb hagyományos fekete tea fogyasztói átlagára stagnált. Tavaly augusztus-szeptemberben 7 százalékos átlagos árcsökkenést regisztráltak a valódi gyümölcs teánál, míg 7-15 százalék közötti növekedést a gyümölcs ízesítésű fekete teánál, zöld teánál és a gyógyteánál.

A piackutató vállalat adatai szerint a kávé és a tea forgalomból egyaránt 57 százalékkal részesednek a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzletek.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×