INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

Tíz százalék alatt a magyarországi áramszolgáltatók nyeresége

Infostart

A magyarországi áramszolgáltatók átlagos, eszközarányos nyeresége az 1995-ös privatizáció óta eltelt időszakban 10 százalék alatt volt - közölte a Magyar Energia Hivatal elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának energetikai albizottsága előtt, ahol az áramszolgáltatók gazdálkodását tekintették át.

A Magyar Energia Hivatal elnöke a parlament energetikai albizottsága előtt felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes szolgáltatók jövedelmezősége között komoly eltérések vannak.

Az E.ON csoport érdekeltségeinek helyzete az elmúlt években romlott, az RWE érdekeltségébe tartozó cégek eredménye pedig javult. Az E.ON kezdeményezésére az energiahivatal, a Boston Consulting Group elemzéseit alapul véve elkészítette javaslatát egy átmeneti kiegyenlítésre, ezt azonban az érintettek nem fogadták el.

Horváth J. Ferenc az energiainfo.hu kérdésére megerősítette: a hivatal kész a regionális hálózati tarifák bevezetésére, ezt azonban egy rendkívül alapos előkészítő munkának kell megelőzni, amit a hivatal már elindított.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018