eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tíz százalék alatt a magyarországi áramszolgáltatók nyeresége

A magyarországi áramszolgáltatók átlagos, eszközarányos nyeresége az 1995-ös privatizáció óta eltelt időszakban 10 százalék alatt volt - közölte a Magyar Energia Hivatal elnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságának energetikai albizottsága előtt, ahol az áramszolgáltatók gazdálkodását tekintették át.

A Magyar Energia Hivatal elnöke a parlament energetikai albizottsága előtt felhívta a figyelmet arra, hogy az egyes szolgáltatók jövedelmezősége között komoly eltérések vannak.

Az E.ON csoport érdekeltségeinek helyzete az elmúlt években romlott, az RWE érdekeltségébe tartozó cégek eredménye pedig javult. Az E.ON kezdeményezésére az energiahivatal, a Boston Consulting Group elemzéseit alapul véve elkészítette javaslatát egy átmeneti kiegyenlítésre, ezt azonban az érintettek nem fogadták el.

Horváth J. Ferenc az energiainfo.hu kérdésére megerősítette: a hivatal kész a regionális hálózati tarifák bevezetésére, ezt azonban egy rendkívül alapos előkészítő munkának kell megelőzni, amit a hivatal már elindított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×