eur:
392.91
usd:
363.69
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Leminősítette az ukrán Naftohazt a Fitch

Stabilról negatívra rontotta az ukrán Naftohaz gázipari cég besorolásának kilátását a Fitch Ratings.

A legnagyobb európai hitelminősítő szerint az ukrán cég szempontjából igen előnytelen az év eleji árvita után az orosz Gazprommal megkötött áregyezség, és negatív hatású a türkmén importgáz áremelkedése is - tartalmazza a cég londoni közleménye.


A Fitch Ratings emlékeztetett arra, hogy a Naftohaznak az orosz gázipari vállalattól a gázért a korábbi ezer köbméterenkénti 50 dollár helyett immár 95 dollárt kell fizetnie, és ennyiért veheti meg a korábban 44 dolláros türkmén gázt is.

A hitelminősítő számítása szerint az egységár idén 1,8-2 milliárd dollárral növeli a Naftohaz - továbbítási díjjal csökkentetett - nettó gázszámláját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Javul a hangulat a tengerentúlon

Javul a hangulat a tengerentúlon

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telik a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezeti.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×