eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina

Holcim alapítvány: újabb százmillió forint

A Holcim Hungária Otthon Alapítvány immár másodszor írja ki összesen 100 millió forint értékű pályázatát, mellyel országos szinten támogatni kívánja az önkormányzatok bérlakás építési programjait, valamint azon közhasznú szervezetek projektjeit, melyek a rászoruló családok lakhatási problémáira kívánnak megoldást nyújtani.

A 2005-ben bejegyzett független alapítvány a tavalyi évben indította el egyedülálló kezdeményezését. Ennek eredményeként - a 2005-ben felajánlott szintén 100 millió forintos támogatási keretből - az országban 36 új bérlakás építése valósulhatott meg.

A Holcim új cementgyárat szeretne építeni Nyergesújfaluban a Lábatlanon működő több, mint százéves gyára helyett, ám a helyi környezetvédők tiltakoznak a terv ellen, mert a tervezett, veszélyes hulladékot is elégető gyár tovább terhelné Esztergom és környéke így is szennyezett levegőjét.

A dorogi kistérségi társulás tavaly októberben elutasította a cementgyár előzetes hatástanulmányát, és ezzel kútba eshet a 60 milliárd forintos beruházás.

A Holcim lábatlani és hejőcsabai cementgyárában állítják elő a magyar cement 32 százalékát, vagyis évente körülbelül 1,3 millió tonnát.


Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×