eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pexels

Ha ilyen szalonnát vett, figyeljen, mert visszahívták

Nem jelöltek rajta egy allergént.

A Penny-Market Kft. visszahívja a forgalomból a Dárdás főtt, füstölt, gyorspácolt, 300 gramm kiszerelésű császárszalonnát nem jelölt szója allergén miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A hivatal kéri a szójára érzékeny vásárlókat, hogy a 111723 tételszámú, 2023. augusztus 22. minőségmegőrzési idővel rendelkező, MITROS Fleischwaren doo. által gyártott termékeket ne fogyasszák el.

A Dárdás császárszalonnát a vásárlás helyén visszaveszik, a vételárat blokk nélkül is visszatérítik.

A Nébih az oldalán jelezte: az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, egyebek mellett a glutént tartalmazó gabonaféléket, rákféléket, tojást, halat, földimogyorót, szóját, tejet és a dióféléket.

Túlérzékenységi reakciót legtöbbször fehérjék és csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×