eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Unsplash

Egyre több eszközt kapnak a szülők a neten: lépett a TikTok és a Meta is

A szülők a TikTokon megjelölhetik, milyen típusú tartalmakat ne mutasson a fiataloknak az alkalmazás, ha összekapcsolják felhasználói fiókjukat gyermekükével.

A TikTok-felhasználók már korábban is szűrhették, milyen jellegű tartalmakkal nem szeretnének találkozni, amikor megnyitják az alkalmazást - írja a Sky News.

A szépséghiba a szülői döntés elfogadásában rejlik: a gyerekeknek el kell fogadniuk döntésüket.

Ha nem teszik meg ezt, akkor hiába nem szeretné a szülő, hogy bizonyos tartalmakat elérjenek, továbbra is látni fogják azokat.

A lehetőséget azután vezették be, hogy a TikTokot kritika érte amiatt, hogy felületén a gyerekek ki vannak téve önkárosító és evészavaros felvételeknek is, amelyeket néha "kódolt" hashtagekkel - kissé módosított helyesírással ellátott kifejezésekkel - osztanak meg, hogy megkerüljék a platform moderálását.

A TikTok azt is bejelentette, hogy létrehoz egy fiatalokból álló bizottságot, amelybe a platform felhasználói kerülhetnek be.

A kínai vállalat közölte azt is, hogy nem változott a választási félretájékoztatással kapcsolatos politikája, miután a rivális YouTube úgy döntött, hogy nem törli tovább azokat a hamis állításokat, amelyek szerint a 2020-as amerikai szavazást elcsalták. A Google tulajdonában lévő platform a hónap elején jelentette be a változást.

A Meta egy egész csokornyi újdonságot jelentett be: ezek közt szerepel szülői felügyelet a Messengeren, a tizenévesek figyelmeztetése, hogy 20 perc után lépjenek ki a Facebookból, és az éjjel instagramozó fiatalokat is ösztönzik, hogy hagyják abba az alkalmazás használatát.

A Messengert használó gyerekek szülei az új szolgáltatásnak köszönhetően láthatják, mennyi időt töltenek a tizenévesek csevegéssel,

megtekinthetik a kapcsolati listájukat és értesítést kaphatnak, ha a tizenévesek jelentenek egy felhasználót.

Ezenkívül az Instagram tesztel egy olyan funkciót, is amely korlátozza az emberek interakcióját azokkal, akiknek nem követőik.

A felhasználóknak mostantól meghívót kell küldeniük, hogy kapcsolatba léphessenek valakivel, ha nem követik őt, és addig nem hívhatják fel a címzettet, nem küldhetnek neki fotókat, videókat vagy hangüzeneteket, amíg a felhasználó el nem fogadja a kérésüket. A funkció célja, hogy csökkentse az idegenektől származó nem kívánt tartalmak számát, különösen a nők esetében - közölte a vállalat.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×