eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Nyitókép: Unsplash

Egyre több eszközt kapnak a szülők a neten: lépett a TikTok és a Meta is

A szülők a TikTokon megjelölhetik, milyen típusú tartalmakat ne mutasson a fiataloknak az alkalmazás, ha összekapcsolják felhasználói fiókjukat gyermekükével.

A TikTok-felhasználók már korábban is szűrhették, milyen jellegű tartalmakkal nem szeretnének találkozni, amikor megnyitják az alkalmazást - írja a Sky News.

A szépséghiba a szülői döntés elfogadásában rejlik: a gyerekeknek el kell fogadniuk döntésüket.

Ha nem teszik meg ezt, akkor hiába nem szeretné a szülő, hogy bizonyos tartalmakat elérjenek, továbbra is látni fogják azokat.

A lehetőséget azután vezették be, hogy a TikTokot kritika érte amiatt, hogy felületén a gyerekek ki vannak téve önkárosító és evészavaros felvételeknek is, amelyeket néha "kódolt" hashtagekkel - kissé módosított helyesírással ellátott kifejezésekkel - osztanak meg, hogy megkerüljék a platform moderálását.

A TikTok azt is bejelentette, hogy létrehoz egy fiatalokból álló bizottságot, amelybe a platform felhasználói kerülhetnek be.

A kínai vállalat közölte azt is, hogy nem változott a választási félretájékoztatással kapcsolatos politikája, miután a rivális YouTube úgy döntött, hogy nem törli tovább azokat a hamis állításokat, amelyek szerint a 2020-as amerikai szavazást elcsalták. A Google tulajdonában lévő platform a hónap elején jelentette be a változást.

A Meta egy egész csokornyi újdonságot jelentett be: ezek közt szerepel szülői felügyelet a Messengeren, a tizenévesek figyelmeztetése, hogy 20 perc után lépjenek ki a Facebookból, és az éjjel instagramozó fiatalokat is ösztönzik, hogy hagyják abba az alkalmazás használatát.

A Messengert használó gyerekek szülei az új szolgáltatásnak köszönhetően láthatják, mennyi időt töltenek a tizenévesek csevegéssel,

megtekinthetik a kapcsolati listájukat és értesítést kaphatnak, ha a tizenévesek jelentenek egy felhasználót.

Ezenkívül az Instagram tesztel egy olyan funkciót, is amely korlátozza az emberek interakcióját azokkal, akiknek nem követőik.

A felhasználóknak mostantól meghívót kell küldeniük, hogy kapcsolatba léphessenek valakivel, ha nem követik őt, és addig nem hívhatják fel a címzettet, nem küldhetnek neki fotókat, videókat vagy hangüzeneteket, amíg a felhasználó el nem fogadja a kérésüket. A funkció célja, hogy csökkentse az idegenektől származó nem kívánt tartalmak számát, különösen a nők esetében - közölte a vállalat.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×