eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Jön a jó idő, lehet tervezni a hétvégére!

A napi csúcshőmérséklet 15 fok fölött lesz, csapadékra nem kell számítani.

Hajnalonként többfelé ködös, de napközben jellemzően száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A leghidegebb órákban néhol fagyra is készülni kell, de a csúcsértékek többfelé 15 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken néhol csak nagyon lassan oszlik fel a köd és rétegfelhőzet, de ezt követően gyengén felhős, napos idő várható. Jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 1 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a szelesebb és felhősebb északnyugati tájakon enyhébb lehet az idő. A maximumhőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél viszont sokfelé megélénkül. A leghidegebb órákban általában 0 és plusz 7 fok közötti értékeket, de a derült részeken akár mínusz 2 fokot is mérhetnek. A nappali csúcsértékek 13 és 16 fok között alakulnak.

Vasárnapra virradóra is többfelé köd képződik, de feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet általában plusz 1 és 6 fok között valószínű, de a szélvédett, derült tájakon akár mínusz 2 fok is lehet. Napközben 12-16 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×