eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels

Jön az újabb kánikula, de előtte még némi égi áldás - előrejelzés

Magyarország időjárását egy magassági hidegörvény határozza meg, de már nem sokáig, ugyanis délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek.

Vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint általában napos, gomolyfelhős, száraz idő lesz, az északnyugati szél is csak a Komárom-Szeged sávban élénkülhet meg.

Az északkeleti megyékben azonban a sok felhő mellett helyenként záporeső is várható.

A Dunántúl déli részein is zavarhatják felhők a napsütést.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Hétfő hajnalra a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben ez a vékonyodó, egyre szakadozottabb felhősáv vonulhat kelet felé. Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az éjszaka második felében a nyugati megyékben több helyen, délelőtt elszórtan, délután már csak elvétve valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős, zivatar térségében átmenetileg viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19 fok között alakul. Délutánra 26 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Keddre már 33 fokos meleg is lehet és azután a magas hőmérsékleti értékek napokra tartósság válnak, olyannyira, hogy csütörtökre 38 Celsius-fokos maximum érték szerepel az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×