INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

zoom

instagram

nemi azonosság

Követi a Zoom az Instagramot

Követi a Zoom az Instagramot

Infostart

A profilbeállítások változnak.

Átalakítja a népszerű videohívó, hogy miként lehet beállítani a nemi névmások megjelenítését. Eddig minden híváshoz külön-külön be kellett írni azt, az új frissítéssel viszont a profil beállításai között megadható lesz a felhasználó által preferált névmás, amelyet a program automatikusan megjelenít majd ott és a hívásokban is – írta az Index.

Ennek olyan nyelvterületeken van jelentősége, ahol nem nemsemlegesek a névmások – ilyen például az angol is. E nyelven vannak próbálkozások nemileg semleges és nemi befogadó névmások bevezetésére az angolban a nonbináris nemi identitás megfelelő kifejezésére, legtöbben az ők angol megfelelőjét (them/they/their) használják egyes számban. A Zoom ennek támogatásaként, az LMBTQ-közösség védelme és a félreértésekből kialakuló kellemetlen helyzetek miatt vezette be az új funkciót, amely többféle ki- és bekapcsolási változatban elérhető (mindenkinek ugyanazt, mindig mást, minden beszélgetés előtt rákérdez stb.).

Nem a Zoom az egyetlen techcég, amely kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhasználói megfelelő módon kifejezhessék identitásukat. Az Instagram és a Slack múlt hónapban frissült hasonló funkcióval, a Twitter pedig dolgozik rajta, hogy a megújult profilok esetén jelezhető legyen a felhasználó által preferált nemi névmás.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018