eur:
397.85
usd:
372.35
bux:
70459.59
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
CHINA - 2021/04/24: In this photo illustration the Chinese electronics manufacturer company Xiaomi logo seen displayed on a smartphone with the word cancelled on a computer screen. (Photo Illustration by Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Hamarosan hanggal tölthetjük a telefonunkat

A Xiaomi már szabadalmaztatja is az eljárását.

Nemrégiben nyújtotta be a Xiaomi a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdon Hivatalához (CNIPA) forradalmi töltőrendszerét, amely a hang energiáját használná. Az eszközök töltése egy ideje már birizgálja a fejlesztők fantáziáját, láthatunk is jó pár innovatív megoldást ezen a területen, a gyorstöltéstől egészen a vezeték nélküli töltésig. Jelenlegi szabadalma egy hanggyűjtő és hangtöltő eszközt és a hozzá csatlakozó energiatároló, illetve elektronikus eszközt ír le. Összeállítása a hang energiáját alakítaná elektromos energiává az eszközök feltöltése érdekében – írja a hvg.hu.

Egy interfész segítene az előállított váltakozó áram (AC) egyenárammá (DC) alakításában, ez utóbbit lehetne ezután az eszközök töltésére használni, megkerülve a hálózati aljzatot.

Az iparági megfigyelők különösen figyelemre méltónak nevezik a Xiaomi lépését e szabadalom bejegyzése terén, mivel a hangtöltéshez szükséges technológia egyelőre még gyerekcipőben jár. Úgy vélik, a vállalat még néhány évre van attól, hogy kereskedelmi szempontból is életképes hanggal töltő eszközt készítsen, bár az elvet akár hónapokon belül ismertetheti.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 21. 06:52
×
×
×
×