eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma
CHINA - 2021/04/24: In this photo illustration the Chinese electronics manufacturer company Xiaomi logo seen displayed on a smartphone with the word cancelled on a computer screen. (Photo Illustration by Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
Nyitókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Hamarosan hanggal tölthetjük a telefonunkat

A Xiaomi már szabadalmaztatja is az eljárását.

Nemrégiben nyújtotta be a Xiaomi a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdon Hivatalához (CNIPA) forradalmi töltőrendszerét, amely a hang energiáját használná. Az eszközök töltése egy ideje már birizgálja a fejlesztők fantáziáját, láthatunk is jó pár innovatív megoldást ezen a területen, a gyorstöltéstől egészen a vezeték nélküli töltésig. Jelenlegi szabadalma egy hanggyűjtő és hangtöltő eszközt és a hozzá csatlakozó energiatároló, illetve elektronikus eszközt ír le. Összeállítása a hang energiáját alakítaná elektromos energiává az eszközök feltöltése érdekében – írja a hvg.hu.

Egy interfész segítene az előállított váltakozó áram (AC) egyenárammá (DC) alakításában, ez utóbbit lehetne ezután az eszközök töltésére használni, megkerülve a hálózati aljzatot.

Az iparági megfigyelők különösen figyelemre méltónak nevezik a Xiaomi lépését e szabadalom bejegyzése terén, mivel a hangtöltéshez szükséges technológia egyelőre még gyerekcipőben jár. Úgy vélik, a vállalat még néhány évre van attól, hogy kereskedelmi szempontból is életképes hanggal töltő eszközt készítsen, bár az elvet akár hónapokon belül ismertetheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×