INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

xiaomi

telefon

töltés

hang

digitális

CHINA - 2021/04/24: In this photo illustration the Chinese electronics manufacturer company Xiaomi logo seen displayed on a smartphone with the word cancelled on a computer screen. (Photo Illustration by Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Hamarosan hanggal tölthetjük a telefonunkat

Infostart

A Xiaomi már szabadalmaztatja is az eljárását.

Nemrégiben nyújtotta be a Xiaomi a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdon Hivatalához (CNIPA) forradalmi töltőrendszerét, amely a hang energiáját használná. Az eszközök töltése egy ideje már birizgálja a fejlesztők fantáziáját, láthatunk is jó pár innovatív megoldást ezen a területen, a gyorstöltéstől egészen a vezeték nélküli töltésig. Jelenlegi szabadalma egy hanggyűjtő és hangtöltő eszközt és a hozzá csatlakozó energiatároló, illetve elektronikus eszközt ír le. Összeállítása a hang energiáját alakítaná elektromos energiává az eszközök feltöltése érdekében – írja a hvg.hu.

Egy interfész segítene az előállított váltakozó áram (AC) egyenárammá (DC) alakításában, ez utóbbit lehetne ezután az eszközök töltésére használni, megkerülve a hálózati aljzatot.

Az iparági megfigyelők különösen figyelemre méltónak nevezik a Xiaomi lépését e szabadalom bejegyzése terén, mivel a hangtöltéshez szükséges technológia egyelőre még gyerekcipőben jár. Úgy vélik, a vállalat még néhány évre van attól, hogy kereskedelmi szempontból is életképes hanggal töltő eszközt készítsen, bár az elvet akár hónapokon belül ismertetheti.

Nyitókép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018