eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Hatalmas az érdeklődés a Blue Origin első űrkirándulása iránt

Az eddig legtöbbet ajánló 2,4 millió dollárt (690 millió forint) fizetne egy helyért a Blue Origin első űrutazásán - jelentette be szerdán Jeff Bezos amerikai milliárdos űripari vállalkozása.

A vállalat július 20-ra hirdette meg első, legénységgel tervezett űrutazását a New Shepard nevű űrhajóval. Az egyik helyre május 5-én meghirdetett árverés első fordulójában a világ 135 országából több mint 5200 ajánlat érkezett a szuborbitális űrkirándulásra.

Az Amazon internetes óriáscég alapítójának űripari vállalkozása nem közölte, hogy mekkora volt a legmagasabb ajánlat az első fordulóban, csak azt, hogy a második forduló 1,4 millió dolláros kikiáltási árral indult. Az online aukció június 10-ig tart, a győztes nevét június 12-én, egy élőben közvetített végső liciten teszik közzé, a bevételt az űripari vállalat fiatal tudósokat támogató alapítványa kapja.

A New Shepard indítását július 20-ra, az Apollo-11 Holdra szállásának napjára tervezik. A kereken tíz perces úton az űrhajó mintegy 100 kilométer magasra repíti az utasokat, majd visszatér a Földre. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a többi utas, és azt sem, hogy ők mekkora részvételi díjat fizetnek, de azt biztosnak látszik, hogy 200 ezer dollárnál többet.

Az űrhajó, amely mintegy háromszor magasabb, mint egy Boeing-747-es repülőgép, hat embert képes szállítani; az űrkapszula a legnagyobb, amelyet valaha a világűrben használtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×