eur:
393.4
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Behavazott virágzó aranyeső Nagykanizsán, a Berzsenyi Dániel utcában 2018. március 19-én.
Nyitókép: Varga György

Jövő héten még visszatérhet a havazás

Déli, délnyugati áramlással meleg, változó nedvességtartalmú légtömeg érkezik a szárazföld belseje fölé, amely vasárnap estig a Kárpát-medence időjárására is hatással lesz.

Vasárnap a Tiszántúlon még kisüt néhány órára a nap, nyugat felől azonban egy vastagabb felhősáv érkezik, amely kelet felé vonul. Délután a Dunántúlon számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütésre. Délelőtt inkább a nyugati megyékben néhol, a déli, kora délutáni órákban elsősorban a középső országrészben, késő délutántól, estétől már a Tiszántúlon is előfordul szórványosan kisebb eső, zápor, ugyanakkor nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.

A déli szelet több helyen erős, a Kisalföldön néhol időnként viharos lökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 21 fok között alakul.

Hétfőn kora délutánig napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd erőteljessé válik a felhőképződés, késő estére a Nyugat-Dunántúlon be is borul az ég. A délután második felében a Dunántúlon és az északi országrészben elszórtan előfordulhat zápor, néhol zivatar. Napközben időnként megerősödik a déli, délnyugati szél, majd estétől a Dunántúlon és a középső megyékben északnyugatira fordul a szél, és néhol viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban 3 és 9, a délutáni órákban 19 és 24 fok között alakul.

Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, de kora délelőtt a keleti országrészben még vékonyabb lesz a felhőzet. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, főként keleten helyenként zivatar is. Emellett a Nyugat-Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is előfordulhat. A szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon és a Zemplén környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 8, másutt 7 és 10 fok között alakul. A csúcshőmérséklet az Alföld nagy részén 13, 19, másutt csak 8 és 13 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon még ennél is hidegebb lesz, és ott kora délelőttől hűlni fog a levegő.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×