eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Már látszik az időjárási fordulat, havazás is lesz

A Kárpát-medence egy anticiklonnak a peremén helyezkedik el, északi lesz az áramlás, ezzel hideg levegő érkezik, a magasban átvonuló hidegcsepp pedig a záporos csapadékról gondoskodik.

Éjjel főként a hegyekben elvétve havas eső, hózápor is előfordulhat. Vasárnap gomolyfelhős időre számíthatunk, általában több órás napsütéssel. A Duna-Tisza közén lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott alakulhat ki helyenként záporeső. Sokfelé élénk, a Dunántúlon, illetve északkeleten helyenként erős lehet az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 14 fok között valószínű.

Hétfőn a nap nagy részében száraz, napos idő valószínű kevés gomolyfelhővel, ám estefelé északnyugat felől egy hidegfront nyomán erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon eső, zápor, havas eső, a hegyekben havazás is kialakulhat. Napközben a délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, majd este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél és viharossá fokozódik. A hőmérséklet hajnalban többnyire -2, +3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétfőről keddre virradó éjszaka markáns hidegfront érkezik. Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől kezd el csökkenni nyugat felől a felhőzet. Többfelé várható eső, havas eső, emellett a Dunántúlon és északon havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hajnalban -1, +5, a délutáni órákban 3, 8 fok valószínű.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×