eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Frontok jönnek-mennek, de szépen búcsúzik majd a március

Vasárnap estig egy hidegfront eléri a Kárpát-medencét is, záporokat, zivatarokat okoz, és megnövekszik a felhőzet.

Vasárnap a nap nagy részében a déli, délnyugati megyékben erősen felhős lesz az ég, másutt a változóan, időszakosan erősebben felhős ég mellett akár többórás (szűrt) napsütés is lehet, majd délutántól, estétől nagy területen jelentősebben csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatias szél többfelé lesz élénk, helyenként erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Hétfőn egy melegfront vonul át fölöttünk. Észak felől több hullámban érkezik fölénk vastagabb felhőzet, több napsütésre a déli, délnyugati megyékben van esély. Estefelé az északkeleti határszélen gyenge eső előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. Éjszaka általában -2 és +5 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Napközben általában 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden az ország keleti felében többnyire erősen felhős időre van kilátás, és néhol gyenge eső is előfordulhat. Nyugatabbra ezzel szemben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül. Éjszaka 3 és 8 fok közé süllyed, napközben 12 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton a melegebb idő.

Aztán a hét közepén már sok lesz a napsütés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×