eur:
393.84
usd:
369.01
bux:
65776.1
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Nagy hőmérsékleti különbséggel és köddel ér véget a hét

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását magasnyomás alakítja, tartósan felhős, ködös, valamint kevésbé felhős, napos területek egyaránt lesznek.

Napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben. Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd.

Négy megyére – Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg – elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

Helyenként számítani lehet szitálásra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol időnként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz, 4 fok várható.

Hétfőn az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő valószínű, de néhol tartósabban megmaradhat a köd. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás részeken több fokkal hidegebb lehet az idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×