eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Visszatér a havazás, aztán ónos eső is jöhet

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását kezdetben anticiklon alakítja, majd nyugat felől melegfront éri el térségünket, véget ér a napos idő.

Melegfront felhőzete húzódik fölénk, hatására általában erősen felhős lesz az ég. A keleti határ közelében viszont csak fátyolfelhők lesznek az égen, ott akár több órára is kisüthet a nap. Kora délelőttig az Észak-Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, később már csak az északi határvidéken, Északi-középhegység térségében lehet hószállingózás, illetve nyugat felé nagyobb eséllyel gyenge havas eső. Számottevő, néhány centiméteres hóréteg kialakulása inkább csak az Alpokalja, Fertő vidékén valószínű, de napközben ott is olvadni fog. A déli szél nagyrészt mérsékelt marad, egy-egy helyen lehet mindössze élénkülés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -13 fok között alakul, de a hóval borított, tartósabban derült északi völgyekben hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Szerdán az éjszakai, délelőtti órákban közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Változó, de többnyire gyenge intenzitású csapadékzóna vonulhat át hazánk felett. Általában eső valószínű, de főleg az ország északkeleti harmadán havas eső, havazás, néhol ónos eső is előfordul. Délutántól nyugat felől egyre többfelé szakadozik, csökken a felhőzet, de néhol még kialakulhatnak záporok. Több helyütt megélénkül a déli, délután helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Hajnalban általában 0, -7, a kezdetben kevésbé felhős, havas tájakon -8, -14 fokot mérhetnek. Kora délután többnyire 4, 10, az Északi-középhegységben 0, +4 fok valószínű.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×