eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Havazással zárul a hét - mutatjuk, hogy hol

Dél, délnyugat felől egyre inkább ránk húzódik a hullámzó frontrendszer felhőzete, és vasárnap főként a déli tájakon havazás is valószínű.

Vasárnap jellemzően felhős lesz az ég: a köd zsugorodik vagy rétegfelhőzetté alakul, főképp északkeleten fel is oszlik, eközben dél felől vastagabb felhőzet is fölénk húzódik. Tartósabb napsütésre északkeleten van esély.

Délutántól a déli megyékben havazás, hószállingózás is várható,

jelentősebb friss hóréteg Baranyában alakulhat ki.

A mérsékelt északi, északkeleti szelet a délnyugati, déli megyékben és a Tiszántúlon egy-egy élénkebb lökés is kísérheti.

Több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, de az Északi-középhegységben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között valószínű.

Hétfőn az ország északi felén gyengén felhős, napos idő lesz, de dél felé haladva egyre több, és vastagabb felhő valószínű, ami estétől egyre inkább észak felé terjeszkedik. Nagyobb eséllyel a felhősebb déli részeken lehet hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten kezdetben havas eső is. A felhőzet növekedésével összhangban estétől megnő a csapadékhajlam is. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8 fok között alakul, a fagyzugokban lehet ennél hidegebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×