eur:
392.5
usd:
367.4
bux:
66214.52
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Sérült emberekért fogtak össze a borászatok, köztük négy magyar is

Az Etyeki Kúria Borgazdaság négy másik magyar borászattal – Laposa Borbirtok, Patricius Borház, Vida Családi Birtok és Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – összefogva vett részt a 2019. november 15. és 17. között Temesváron megrendezett Rovinhud Wine Show jótékonysági borrendezvényen. A teljes befolyt összeget, 23 500 eurót a Temesváron és Romániában élő sérült emberek életminőségének javítására fordítja a szervező Ceva De Spus egyesület.

A rendszerváltás előtt a romániai állami intézetekben uralkodó embertelen állapotok híre bejárta a világot, és bár rengeteg pozitív változás történt, a sérült emberek sajnos a mai napig rendkívüli diszkriminációnak vannak kitéve, az őket segítő szociális és infrastrukturális hálózat rendkívül alulfejlett. A sérült emberek egyenjogúságáért küzd a Ceva De Spus egyesület. Alapítója, a temesvári Szövérdfi-Szép Zoltán hozta létre a Rovinhudot is, egyrészt hogy legyen hazájában egy nívós, minőségorientált borrendezvény, másrészt hogy segíthessen a rászorulókon.

A Rovinhudon résztvevő borászatok kiállítói hozzájárulást és boraikat ajánlják fel, a nemzetközi borszakértők jótékonysági alapon tartják a meghirdetett mesterkurzusokat, a látogatók pedig belépőt vásárolnak. A Rovinhud teljes árbevételét minden évben meghatározott célra fordítják: idén egy harmadik apartmant terveznek felújítani, hogy újabb fogyatékkal élő emberek költözhessenek az állami intézményekből új, meghitt otthonba.

A rendezvényt az indulás éve, 2015 óta a nemzetközi borszakma olyan jelentős személyiségei támogatják jelenlétükkel, mesterkuzusok megtartásával, mint Jancis Robinson, Caroline Gilby vagy éppen Elizabeth Gabay. Idén a mesterkurzus előadói közül külföldről Caroline Gilby, Darrel Joseph és Rod Smith érkezett, míg a helyi szakma képviseletében Kormos Zoltán, Szakács-Orha Imre és Ádám Előd adott elő.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×