eur:
393.24
usd:
368.27
bux:
66067.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Egymás után dőltek meg a melegrekordok

A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Pátkai Zsolt elmondta: a fővárosban mostanáig 25 fok volt a rekord, amelyet 1943-ban mértek. Most ennél több mint fél fokkal melegebb volt Pestszentlőrincen, ahol 25,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az október 21-ei országos melegrekord mostanáig 25,6 fok volt, amelyet 1935-ben Nyíregyházán és Baján mértek. Most viszont Adonyban - ahol vasárnap is megdőlt a melegrekord - 28 fokig melegedett a levegő - közölte a meteorológus.

A meteorológiai szolgálat reggel azt közölte: megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet napi rekordja. A Veszprém megyei Balatonedericsen és a Zala megyei Iklódbördőcén mindössze 16 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint egész héten száraz, napsütéses, meleg idő várható. Továbbra is többfelé 20, helyenként 25 fok felett alakulnak a maximumok, de a minimumok is sok helyen 10 fok körül alakulnak.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemzők várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×