INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

vitorlázó repülő

szeged

landolás

kényszerleszállás

Leszállás egy tarlón? A gépnek nem gond - állítja a szakértő

Leszállás egy tarlón? A gépnek nem gond - állítja a szakértő

Infostart

Szokatlan helyen tette le gépét a szegedi vitorlázórepülő-ifivébé egyik versenyzője, aki a tarlón kötött ki Kétegyházán. A szakértő azt mondja, nincs ezzel semmi baj, sőt.

Még augusztusban a kétegyházi búzamezőn leszállt egy vitorlázórepülő a Szegeden zajlott ifjúsági világbajnokságon. Mivel sokakat érdekeltek a következmények, a Beol.hu utánaeredt a történetnek.

A különleges landolásra a lap beszámolója alapján Árgyelán Istvánné, a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület elnöke lett figyelmes, és mivel nem lehetett tudni, hogy mi is történt, a rendőrséggel, a határőrséggel és a békéscsabai repülőtérrel is egyeztetett, valamint őrizte a vitorlázórepülőt. Akkor úgy tűnt, a vihar elől menekülve szállt le a gép rendhagyó módon és helyen.

Pacz Gábor, a verseny egyik szervezője most elmondta, egyáltalán nem ritkák az ilyen esetek, van olyan verseny, amikor minden versenyző másutt landol, ez a géptípus ugyanis ki van téve az időjárásnak.

"Ha megszűnnek ezek a körülmények, akkor a földre kényszerül a vitorlázó" – árulta el Pacz Gábor.

Hozzátette, megvannak az eljárások, amivel kiválasztják a leszálláshoz a terepet, ennek megfelelően egy

teljes értékű leszállás történik ilyenkor, ez szavai szerint még csak nem is vészhelyzet. A pilóta az adott helyzetben csapatával konzultálva, koordinátáit megadva dönt a leszállás körülményeiről,

leszállás után pedig a gépet gyorsan szétkapják és kocsira teszik. Nem is hívják kényszerleszállásnak az ilyet, neve is van: telepre szállás.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018