eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Marad a fülledt idő, de felhőszakadásokra is készülni kell

A Kárpát-medence térségében kedd estig folytatódik a fülledt, meleg időjárás, a többórás napsütés mellett szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett kedden több napsütésben bízhatunk. Szórványosan - legkisebb eséllyel délkeleten - alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással kísérve. A délkeleti, keleti szél napközben helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 35 fok között várható, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Szerdán a hajnali párásság és a néhol kialakuló alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlását követően alapvetően napos idő lesz gomolyfelhőkkel. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarban átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×