INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

applikáció

android

mobiltelefon

Közel száz káros androidos programra bukkantak

Közel száz káros androidos programra bukkantak

Infostart

Rengeteg bosszúságtól megkíméli magát az, aki így jár el.

A ComputerWorld arra hívja fel olvasói figyelmét, hogy az androidos telefonnal netezők jó, ha utánajárnak letöltés előtt, milyen értékelésű appokkal bombázzák őket, amikor a Google Play Áruházban járnak.

A Trend Micro kiberbiztonsági cég ugyanis 85 különböző applikációt talált, amely hirdetések közzétételére lett kifejlesztve, de játékprogramnak vagy kamera appnak álcázta magát.

Ezeket az átverős szoftvereket több mint nyolcmillió alkalommal töltötték le.

A programok, amelyeket a Trend Micro figyelmeztetése után eltávolítottak a szoftveráruházból, átugorhatatlan hirdetésekkel borították be a mobil kijelzőjét.

Ráadásul megszabadulni is nehéz volt tőlük, mert letöltés után egy parancsikont helyeztek el a nyitóképernyőn, és a felületes törléskor csak ez tűnt el, maga az app továbbra is öt percenként küldözgette a hirdetéseket.

Teendő

Amennyiben ilyen appot telepítettünk, lépjünk be Beállítások menü Alkalmazások menüpontjába, keressük meg az appot, és innen töröljük! A Trend Micro egyébként megnézte az appok értékelését, és rengeteg bosszús véleményt talált, vagyis érmes hallgatni a kollektív bölcsességre és telepítés előtt tájékozódni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018