eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Nem tágítanak a zivatarok, de végre itt a strandidő

A Kárpát-medence fölé szombat estig változó nedvességtartalmú, kissé melegebb légtömegek érkeznek, így jóformán mindenütt 30 fok körüli maximumra számíthatunk - közölte a meteorológiai szolgálat.

Szombaton az ország északkeleti harmadában képződnek újabb záporok, zivatarok. Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A zivatarokat szélerősödés (50-65 km/h), intenzív csapadék (15-25 mm, néhol esetleg ennél is nagyobb) és kis méretű jég kísérheti.

Szombaton megélénkül a délies szél.

A hétvégén az ország legnagyobb részén tökéletes strandidőre készülhetünk, majd csak vasárnap délután, este érkezhet észak felől egy gyenge hidegfront. Ez azonban számottevő változást nem okoz, csak néhány fokot esik vissza hétfőre a hőmérséklet.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A hidegre érzékeny helyeken 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 28 és 33 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×