eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook

Megjelent a fővárosban a rettegett kór, járványveszélyre figyelmeztetik a kutyatartókat

A pesterzsébeti Tölgyesi Állatorvosi rendelő tette közzé az alábbi felhívást, ami a Parvo-vírus terjedésére hívja fel a figyelmet Dél-Pesten.

"Rendelőnkben egy hét alatt 3 "parvos" kutya fordult meg. Dél-Pest több kerületében jelezték a kollégák, hogy járvány közeli helyzet van. Ennek tükrében kérjük a Tulajdonosokat (ez amúgy minden időszakban érvényes figyelmeztetés!), hogy

a még oltatlan, vagy nem teljes oltási sorozattal rendelkező kölyökkutyákat NE vigyék ki az utcára,

az utcai cipőkhöz ne férjenek hozzá, a rendelőben a kutyákat ölükben fogva várakozzanak. Fiatal, oltott kutyákkal is érdemes kerülni a kutyafuttatókat, zsúfoltabb parkokat. Felnőtt kutyáknak is érdemes beadatni a kombinált oltást, ha azt esetleg nem kapja évente.

A Parvo vírus által okozott betegség, a parvovírusos bélgyulladás napjainkra a vakcinázásnak köszönhetően jelentősen visszaszorult, mégis időnként előfordul, főleg oltatlan kutyák körében. Fertőző megbetegedésről van szó, amely járványos formában is jelentkezhet.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×