INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

boldogság

nyaralás

pihenés

kikapcsolódás

vízpart

Kiderült, hol lehetünk a legboldogabbak

Kiderült, hol lehetünk a legboldogabbak

Infostart

A természeti környezettel való harmonikus kapcsolat napjainkban egyre inkább felértékelődik Az erre vonatkozó legtöbb bizonyítékok azonban eddig leginkább a zöld területekre, hegyekre, erdőkre vonatkoztak. Egy kutatás eredményei viszont rámutattak arra, hogy vízparton ülni vagy éppen sportolni legalább olyan jótékony hatással van az emberi szervezetre, mint erdőben sétálni - írta a Sokszínű Vidék.

A kristálytiszta víz megnyugtatja az embereket

Az angliai kutatásban résztvevő emberek többsége pozitívnak értékelte a víz mellett eltöltött időt. 33 százaléka a családdal, barátokkal együtt töltött minőségi időt preferálta, 40 százaléka a pszichológiai előnyöket említette, 17% -uk sportolási és egyéb szabadidős tevékenység miatt volt pozitív véleménnyel, míg 10 százalék egyéb érveket sorakoztatott a vízparti kikapcsolódás mellett. A megvitatott egyéb előnyök közé tartozik a friss levegő élvezete és a vadvilág sokszínűsége.

Wallace J. Nichols, a “Blue Mind” című könyv szerzője és egyben tengeri biológus szerint leginkább a víz, a tenger, a folyó, a tó vagy az óceán közelében van a legnagyobb esélyünk az egészségre és a boldogságra. „A„ kék elme ” kifejezés azt az enyhén meditatív állapotot írja le, amit a víz közelében érzünk. Ahogyan Nichols megjegyezte: a víz közelsége mindenkinek segít a tartós boldogság elérésében.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018