eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Pár órán belül lecsap a vihar - megvannak az érintett területek

Heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Először a Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire adták ki a néhány órán belül bekövetkező veszélyes időjárási jelenségekre figyelmeztető jelzést, majd 16 óra után Délkelet-Magyarországra is narancssárga riasztást adtak ki.

Baranya, Somogy és Zala, valamint Békés és Csongrád megye egyes területein a heves zivatarok mellett veszélyt jelenthet az erős szél és a jégeső.

A vasárnapi éjszaka második felében megszűnik a csapadék. Ma az említett jelenségeket viharos (60-90 km/h) vagy károkozó széllökés (> 90 km/h), jégeső (akár > 2-3 cm ) és esetleg felhőszakadás (> 30-40 mm) kísérheti.

Hétfőn hajnalban, illetve a reggeli órákban keleten, délkeleten még előfordulhatnak zivatarok, azonban ezt követően a nap további részében veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Figyelmezteti a közlekedőket a rendőrség

A rendőrség honlapján hívta fel a figyelmet arra, hogy a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzésben csökken a látótávolság, az autó pedig "felfuthat" a vízre, azaz megszűnik a kerekek tapadása, a jármű kormányozhatatlanná válik.

A rendőrség azt tanácsolja, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességet, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×