eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

A darázs lehet az idei év poloskája - ellensége a sör

Inváziót jósol a szakember, a királynők könnyedén átvészelték a telet. Így néz ki az ideális darázscsapda

Noha úgy tűnik, megvan a poloska halálos ellensége - az Olaszország felől érkező szamurájdarázs -, úgy tűnik, az életünket megkeserítő rovarok sohasem fogynak el. Mint a Szoljon.hu írja, az idei megfigyelés szerint hamarabb "indult be" a természet tavasszal, mint szokott, a tapasztalatokat pedig Molnár Ferenc, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület megyei szaktanácsadója is alátámasztotta a lapnak.

A tavalyi sokdarazsas év után idén sem lesz jobb a helyzet, igaz, nem késő védekezni.

"A darázskirálynők ezekben a hetekben keresik a fészküket és építik a kolóniájukat, tehát most kell elkezdeni a védekezést ellenük. Most lehet a darázskirálynőt elkapni, ugyanis csak ő telel át, a többiek elpusztulnak a télen" - figyelmeztet a szakember.

A védekezés technikájáról szólva elmondta, félbe kell vágni egy flakont, a kupakot pedig visszahelyezni, és a következő elegyet kell létrehozni a fejtetőre állított eszközben:

  • negyed liter sör
  • 15 deka cukor
  • negyed liter víz
  • 1 kanál ecet (hogy a méhek ne menjenek rá)

"A darazsat vonzza ez a keverék, és azért ideális most kirakni, mert így nem fog feldúsulni a kolónia" - tette hozzá Molnár Ferenc.

A darazsak akár 4-5-ször is szúrhatnak, szemben a méhekkel.

Darázsirtást pedig csak szakember segítségével szabad végezni, illetve védőfelszerelésben.

"Onnan tudhatja valaki hogy befészkelték magukat hozzá a darazsak, hogy nagyon intenzíven kezdenek mozogni a hőmérséklet emelkedésével. Meg lehet számolni a darázs ki- és bemenetelét, és

ha másodpercenként négy-öt, esetleg tíz darázs repül el és vissza az épület környékén, akkor már hatalmas darázsfészekről van szó"

- mondta még a jól látható, beázásszerű foltként feltűnő jelenségről.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×