eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Speedmarathon nemzetközi akció.
Nyitókép: MTI

Most megmondhatjuk, hol mérjenek sebességet a rendőrök

Jön a Speedmarathon, a 24 órás összeurópai sebességellenőrzés, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott, a helyszínekről pedig várja a lakosság javaslatait.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva a magyar rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét - olvasható a Police.hu oldalon.

A Speedmarathon ötletét nyolc évvel ezelőtt a német Észak-Rajna-Vestfália szövetségi állam dolgozta ki. Itt a közösség embereit felkérték, hogy szavazzanak arra a helyre/helyekre ahol sebességellenőrzést szeretnének.

A német ötletet nagy lelkesedéssel fogadták, és hasonlóan az elmúlt évekhez ebben az évben is valamennyi TISPOL-tagállam alkalmazza.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2019. április 3-án 6 órától 2019. április 4-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra, hogy hol ellenőrizzék a sebességet.

Az állampologári javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok március 25-én délig várják a portálon feltüntetett e-mail címekre. A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok április 1-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek. A közleményben emlékeztetenek arra, hogy a gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×