eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Magyar találmány a hús ízű csokoládé

Hús ízű csokoládét készített egy magyar származású új-zélandi gyártó. A csoki állítólag finom, és kimondottan a férfi fogyasztókat célozza meg.

Hanna Frederick találmánya a szarvashúsos csokigolyó: az étcsoki burok sózott, szárított húst tartalmaz. Úgy néz ki, mint egy apró virsli, az utóíze pedig olyan, mint a szalámié.

Bár az új-zélandi csokigyártó elismeri, hogy a kombináció furcsának tűnik, szerinte a csokoládé és a hús "elképesztően jól" összeillik. "Az első íz füstös, aztán megérezzük a domináns csoki ízt, a végén pedig a szalámi csodálatos zamata következik" - nyilatkozta az AAP ausztrál hírügynökségnek.

A szarvashúsos csokigolyót először az új-zélandi húsipari szövetség konferenciájának 150 vendége kóstolhatta meg, és a férfiak nem győztek enni belőle. A nőknél sokkal kisebb volt a sikere, ismerte el Frederick, aki szerint a gyengébb nem képviselői inkább a gyümölcsös édességet szeretik.

Nem ez egyébként a magyar származású élelmiszervegyész furcsa találmánya: készített már sör ízű csokit is.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×