eur:
389.75
usd:
362.06
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kórházba vitték a teljesen kimerült Susan Boyle-t

Mentővel szállították egy londoni magánklinikára Susan Boyle-t, a brit ITV televízió világszerte óriási figyelemmel kísért idei tehetségkutató versenyének legnagyobb sztárját, aki azonban a döntőben minden várakozás ellenére alulmaradt egy teljesen esélytelennek tartott tánccsoporttal szemben.

A 47 éves munkanélküli skót háziasszonyt a hétfői brit sajtó szerint előző este rendőri kísérettel, a mentálhigiénés törvény alapján vitték kórházba egy londoni szállodából.

Ez az 1983-ban kelt jogszabály lehetővé teszi mindazok kötelező szakorvosi kivizsgálását, akiknek mentális állapota ezt indokolja.

A The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - beszámolója szerint a Britain's Got Talent című showműsor munkatársai hívták a rendőrséget, azzal, hogy a világszerte immár több tízmillió híve által csak SuBo-nak becézett Boyle "furcsán viselkedik", és "kavart egy kis felfordulást".

Susan Boyle azonban a kiérkező mentősök és rendőrök kíséretében, nyugodtan, önként, minden botrány nélkül szállt be a mentőautóba.

A műsor szóvivője azt mondta: Boyle a szombati döntő után "fizikailag és érzelmileg kimerült", és orvosával egyetértésben úgy döntött, hogy néhány napot "pihenéssel" tölt.

Gordon Brown brit miniszterelnök hétfőn, az egyik brit kereskedelmi tévé délelőtti hírműsorában közölte: személyesen érdeklődött a zsűri két tagjánál is Susan Boyle hogyléte felől, és kifejezte reményét, hogy az újdonsült sztár "rendben van".

Már az elvesztett döntő előtt is több jele volt annak, hogy a sztárélettel járó megpróbáltatásokhoz egyáltalán nem szokott Susant rendkívüli módon megviselte a körülötte hirtelen támadt hatalmas felhajtás.

Boyle többször is "robbant", korábbi szállodájából ki is költöztették, miután botrányt rendezett a bárban, saját nővérével pedig egy ízben úgy összeveszett, hogy rendőrt kellett hívni.

A The Sun szerint a Britain's Got Talent válogató szakaszában is trágár káromkodásokkal tarkított szidalmakat zúdított a stábra, amikor az egyik fellépés előtt negyedórával még nem érkezett meg ruhája.

Az is alaposan megviselte, hogy egyszerű falusi házának bejáratánál első fellépése után tábort vert a világsajtó, ha kilépett az ajtón, fotósok hada vette üldözőbe, a bulvárlapok gúnyolták rendetlen hajáért, majd azért bírálták, mert rendbe hozatta frizuráját.

Susan Boyle végül kis híján megtört a hatalmas nyomás alatt, és nem cáfolt hírek szerint majdnem kiszállt a versenyből a döntő előtt; állítólag Simon Cowell vezető producer, a zsűri elnöke személyesen győzködte, hogy ne adja fel.

A döntőt - amelyet végül is a Diversity nevű tánccsoport nyert meg - az első kimutatások szerint 19,2 millióan nézték; ez 72 százalékos, évek óta példátlan nézettségnek felelt meg.

Az óriási felhajtás nem véletlen: a skót dombvidék mélyéről előkerült amatőr énekes a nemzetközi showbiz legnagyobb világsztárjait megszégyenítő hangon adta elő versenyszámát, egy dalt a Nyomorultak című musicalből.

Boyle a három éve futó tehetségkutató műsorsorozat eddigi legnagyobb meglepetése, és pillanatok alatt világszenzációvá vált; az amerikai televíziók hírműsoraiban is vezető hír lett felbukkanása.

Az elvesztett döntő és a lelki megpróbáltatások ellenére is garantáltnak tűnik a további karrier. Simon Cowell a döntő után személyesen közölte vele, hogy biztosra veheti a lemezszerződést és az amerikai turnét. Szakértők szerint csak önéletrajzi könyvének kiadási jogaiért 8 millió fontot (2,5 milliárd forintot) kaphat, nem beszélve a fellépésekért, lemezekért, reklámszerződésekért járó további milliókról.

Skócia adott már a világnak olyan ünnepelt sztárt, aki a teljes ismeretlenségből, sőt szegénységből elindulva tett szert világhírre, és az ezzel járó vagyonra. Joanne K. Rowling, a példátlan sikerű Harry Potter-sorozat szerzője az 1990-es évek elején még heti 70 fontos tanácsi segélyből, munkanélküliként tengődött egy edinburghi szociális bérlakásban, a The Sunday Times által a brit pénzarisztokrácia felső ezréről évente összeállított lista idei kiadása azonban vagyonát már 499 millió fontra (csaknem 160 milliárd forintra) becsülte.

Hanganyag: Szvetnik Endre

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×