eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ingyen osztották a gyémántokat Tokióban

Ingyen osztott szét 5000 aprócska gyémántot hétfőn Tokióban egy francia ékszergyártó és -kereskedő cég, a Mauboussin.

A 0,1 karátos, mintegy 50 dollárt érő gyémántokat ingyen adták az első ötezer sorbanállónak, de a cég abban bízik, hogy a megajándékozottak majd a japán főváros előkelő bevásárlónegyedében, a Ginzán februárban megnyílt márkaboltban tetetik be az ékkövet gyűrűbe vagy nyakékbe, fellendítve a pangó ékszerbolt forgalmát.

A szokatlan reklámakció jóval több mint ötezer érdeklődőt vonzott, s a hoppon maradt emberek fennhangon szidalmazták az alkalmazottakat.

A francia ékszerbolt a világ egyik legdrágább üzleti negyedében nyílt, de kihasználatlan, mert a neve nem mond semmit a japánoknak, akik a kiejtését sem ismerik (mobusszen).

A Ginzán bevett szokás egy-egy új termék bevezetésére, hogy olyan akciót hirdetnek, amely hosszú sorokat okoz az utcán, nagy feltűnést keltve az üzleti negyedben. Így történt ez az Apple iPhone-jával, a tojásformájú tamagocsival és számtalan videojátékkal.

Amikor a H and M svéd ruhagyár tavaly megnyitotta első tokiói üzleteit, hetekig tartottak a "sorbanállásképző" reklámakciók.

A Franciaországban 181 éve alapított ékszergyártó - közleménye szerint - reméli, hogy tokiói akciójával sikerül "elfújnia a recessziót és felfedeztetni a vásárlás örömét a költekezésüket visszafogó emberekkel".

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×