eur:
388.68
usd:
360.96
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ne higgyen el mindent: nem sokat érnek a horkolás elleni csodaszerek

Hiába a drága orvosságok és készítmények, a horkolás a legtöbbször nem múlik el - állítják brit fogyasztóvédelmi szakemberek, akik szerint a legtöbben nem is tudják horkolásuk okát, ezért hajlamosak arra, hogy mindenféle gyógymódot kipróbáljanak.

Az angol Which? fogyasztóvédelmi honlap kétezer, éjszakánként rendszeresen horkolót kérdezett meg arról, milyen készítményt vagy eszközt használtak, hogy abbamaradjon a horkolásuk.

A kutatásban résztevők közel háromnegyede mondta azt, hogy a vény nélkül kapható orvosságok egyáltalán nem használtak. A fogyasztóvédelmi szakemberek többek között olyan terméket is teszteltek, mint az állkapocs pozícióját megváltoztató, fogra erősíthető eszköz, az orrtapasz vagy egy rossz ízű spray.

A legtöbben az orrtapasszal próbálkoznak, de a megkérdezettek mindössze 19 százaléka mondta azt, hogy az hatásos. "Ez az eredmény egyáltalán nem meglepő, hiszen a legtöbb ember nem orrproblémák miatt horkol" - mondta a honlap szóvivője, aki hangsúlyozta: fontos lenne először is kideríteni a horkolás okát, és csak ez után vásárolni valamilyen készítményt. Általában az alvás közbeni testtartás, a túlsúly vagy az orr deformációja miatt alakul ki horkolás.

A vizsgálatban szereplő elmozdítható fogeszköz, amely szabaddá teszi a légutakat, 50 fontba, vagyis 16 ezer forintba kerül, de az egyik tesztelő elmondta: bár valamelyest csökkentette a horkolást, olyan kényelmetlen volt viselni, hogy nem használta újra.

A 19 milliliteres, 12 fontba (négyezer forintba) kerülő szájsprayről pedig valaki azt mondta, olyan rossz íze volt, hogy a kipróbálása után hozzá sem nyúlt többé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×