eur:
391.03
usd:
366.25
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Új kihívást talált magának az angol sztárszakács

Jamie Oliver ezúttal az amerikaiakat próbálja meggyőzni arról, hogy dobják el hamburgerjeiket és főzzenek inkább otthon.

A brit sztárszakács azt tervezi, amerikai városokban próbálja jobb belátásra bírni az embereket, hogy változtassák meg étkezési szokásaikat. A többrészes műsor a brit Channel 4 adón négy évvel ezelőtt vetített sorozat alapján készül, amelyben Jamie Oliver az iskolai étkeztetést próbálta megreformálni - nem is sikertelenül.

A 33 éves szakácsnak sikerült rávennie a brit kormányt, hogy 500 millió fonttal (több mint másfél milliárd forinttal) támogassa az iskolák menzáját. Legutóbbi műsorában egy kisváros lakosainak adott főzőleckéket, hogy a készételek helyett maguk főzzék meg az ebédet vagy a vacsorát.

"Úgy gondolom, hogy Amerika készen áll a nagy változásra" - mondta Oliver, aki már régóta tervezi, hogy a tengerentúlon is műsort készít. "Minden kétséget kizárva ez a legfontosabb és a legnagyobb kihívást ígérő dolog, amit az életemben csináltam" - tette hozzá a szakács, aki reméli, hogy legalább a változás magjait elvetheti Amerikában. Célja az, hogy az emberek jobban főzzenek, egészségesebb ételt adjanak gyerekeiknek és pénzt spóroljanak.

Az Egyesült Államok a világ legkövérebb nemzete: 119 millióan túlsúlyosak, a felnőttek harmada pedig elhízott.

A tervek szerint a hatrészes sorozat forgatása az év végén kezdőik, és legkorábban 2010 elején nézheti meg a műsort az amerikai közönség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×