eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A számítógép-használat megváltoztatja az agy működését

A számítógépes játékok, az internet és a közösségi oldalak tovább fokozzák az elhízás-járványt, mert megváltoztatják az agy működését - állítja egy neves brit szakértő.

Az Oxfordi Egyetem professzora szerint a folyamatos számítógép-használat "infantilizálhatja az agyat", amely így nehezebben tanulja meg, mi a rossz. Amíg egy fáról leeső gyerek gyorsan megtanulja, hogy ne ismételje a hibáját, addig az, aki egy számítógépes játékban hibázik, tovább folytatja a játékot - magyarázza Susan Greenfield.

A neves szakértő szerint a számítógépek elterjedt használata miatt a kockázat és az izgalom vonzóbbá vált, aminek következtében az emberek többet esznek, hiszen bár tudják, milyen következményekkel jár a sok étel, az izgalom megtapasztalása elfedi a elhízás miatti aggodalmat.

Figyelmeztet arra is, hogy a számítógép-használat lerövidíti a figyelem időtartamát, elnyomja a képzelőerőt és gátolja az empátiát, így az agynak ezen faladatokért felelős részei - legfőképpen a prefrontális agykéreg - nem fejlődnek rendesen.

A szakértő mindenesetre azt állítja, hogy a számítógép használatának korlátozása nem jó megoldás, mert a tiltás csak még vonzóbbá teheti. "Ha megmondjuk az embereknek, hogy ne csináljanak valamit, akkor alternatívát is kell adni nekik, hogy mit csináljanak helyette" - hangsúlyozta a szakértő, aki szerint pontosan meg kell vizsgálni, miért olyan addiktív a számítógép.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×