eur:
390.93
usd:
365.43
bux:
68166.52
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Jól jön a szoláriumoknak a gazdasági válság

A szoláriumba járók ötöde tervezi, hogy gyakrabban fekszik a "műnap" alá, mivel nem engedheti meg magának a külföldi nyaralást a recesszió miatt - derült ki egy brit felmérésből.

A brit Cancer Research UK több mint kétezer embert kérdezett meg felmérésében. A válaszolók 34 százaléka mondta azt, hogy valószínűleg nem utazik az idei nyáron napos helyre, mégis 29 százalékuk vallotta be, hogy csalódottak lennének, ha nem lenne szép barna a bőrük.

A megkérdezettek közel fele - egészen pontosan 46 százaléka - vélte úgy, hogy a napbarnított bőrnek köszönhetően egészségesebbnek tűnnek, 22 százalékuk pedig úgy érzi, hogy barna bőrük vonzóbbá teszi őket.

Mivel nincs pénzük az embereknek utazni, de vágynak a napbarnított színre, sokan az eddiginél is gyakrabban látogatnak majd el a szoláriumba - a felmérés szerint a válaszadók ötödének ez a szándéka.

Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy bár a szolárium olcsó és gyors megoldás, veszélyesebb, mintha a tűző napra feküdnénk ki. A szolárium egyes ultraibolya sugarai ugyanis 15-ször erősebbnek is lehetnek, mint a déli napé - hangsúlyozták a szervezet szakértői, akik szerint a sugarak felgyorsíthatják a bőr öregedését is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×