eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Amire talán nem is gondolt - így spórolhat válság idején!

Spórolni lehet az utazáson, a szórakozáson, de akár a bankszámlánk díján is, anélkül, hogy ez lemondással járna. Összeállításunk néhány tanácsot ad a válság kellős közepén arról, hogyan szabhatunk határt néhány kiadásunknak.

Holtankoljak.hu

Az utazás egyre több embernek jelent luxuskiadást. Az egyének - főleg amíg él a vasúti vagy Volán-kedvezményük - jobban járnak, ha a közösségi közlekedést választják, gyakran azonban két vagy több embernek már jobban megéri autóba ülni, és úgy utazni. Ezen a kiadásunkon is spórolhatunk, ha mindig megnézzük a holtankoljak.hu-t, amely megmutatja, hogy a környékünkön hol árulják a legolcsóbban a benzint. Budapesten például jelenleg egy XI. kerületi kút ajánlata a legjobb.

Hétfőn Vörösmarty, kedden Puskin, szerdán Corvin

A penzcentrum.hu egy korábbi összeállítása szerint a budapesti Palace mozik jegyei általában 1250 és 1350 forintba kerülnek, míg szerdánként csak 890 forintba. A Corvin ugyanezen a napon 750 forintért adja a jegyeket, és az Arénában is jelentős kedvezményt adnak ezen a hét közepén.

Több art-moziban nincs kedvezményes nap, igaz, ezekben eleve olcsóbbak a jegyek, mint a plazák termeiben. A Bem moziban 800, az Odeonben 700 forint egy jegy. A Puskin keddenként ad kedvezményt, ekkor 750 forintért lehet bejutni egy vetítésre, máskor 1050 forintért. A Toldiban és a Művészben hétfőnként adják 750 forintért a jegyet, máskor 1050-ért. A legolcsóbb még mindig a Kálvin tér közelében lévő Vörösmarty, itt hétfőnként féláron adják a jegyeket, de más napokon is ez a mozi a legolcsóbb. A Cikro Gejzírben csütörtökön csak 600 forint a belépő, más napokon 950. A körúti Hunniában szerdánként 390 forintért mozizhatunk.

Spórolhatunk a folyószámlán is

Talán senkinek nem jutnak eszébe, hogy a folyószámlacsomagon is súlyos összegeket takaríthatunk meg, a penzcentrum.hu számításai szerint évente akár 16 ezer forintot is, ha megfelelő bankot választ. A honlap utánajárt: az Allianz Bank nyújtja a legkedvezőbb csomagot, amely havonta mindössze 195 forintba kerül. Vannak bankok, például az MKB, amelynek Karrier számlacsomagja ennél mindössze 155 forinttal drágább, ám más ajánlatait már jóval drágábban kínálja.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×