eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Már nem is kell templomba járni, elég ha van egy számítógépünk

Az első olyan templomi prédikációt tartják hétvégén az Egyesült Államokban, amelyet számítógépük előtt hallgathatnak meg a hívők.

Egy anglikán plébániatemplom az Egyesült Államokbeli Hinchley Woodban felkért egy beszédtechnikával foglalkozó céget, tegye lehetővé, hogy John Kronenberg tiszteletes prédikációja ne csak a helyszínen, hanem a számítógépen keresztül is követhető legyen, így a gyülekezet azon tagjai is hallhatják szavait, akik nem tudnak elmenni a templomba.

"Több oka is lehet annak, hogy az emberek nem tudnak eljönni vasárnap a templomba: dolgozniuk kell, meglátogatják messze élő családtagjaikat, vagy olyan idősek és betegek, hogy nem tudnak kimozdulni otthonukból, de ettől függetlenül még szeretnének kapcsolatot tartani az egyházzal" - indokolta Kronenberg tiszteletes, miért döntött úgy, hogy modern eszközöket vet be az ügy érdekében.

A templomnak egyébként nem ez az első informatikai vívmánya, ugyanis van saját honlapja, és fent van a Facebook közösségi oldalon is, a tiszteletes pedig gyakran érintkezik e-mailen keresztül a hívőkkel.

Az egyháztagok nemcsak élőben tudják majd követni az istentiszteletet, hanem megkapják a prédikáció írott változatát is, és a honlapra látogatva bármikor újra meg tudják hallgatni a tiszteletes szavait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×