eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ahol Barbie-vá válhatnak a kisgyerekek

A világ első Barbie üzletében bárki Barbie babává válhat, az áruház ugyanis minden kelléket megad ehhez. Argentínában, ahol minden a megjelenés, nem csak játékot árulnak, hanem egy életformát is.

Az argentin nőket már sokszor érte bírálat, amiért mindig olyan külsőt szeretnének maguknak, amely elérhetetlen. A gyermekeknek most megadatott az esély, hogy egy eddig elérhetetlennek hitt életstílust, szerepet vegyenek fel, és kicsit Barbie babák legyenek.

Egy Buenos Aires-i áruház nemcsak Barbie babát, hanem saját márkás ruhákat, szemüveget és fésűt árul, de nem a babák, hanem emberek számára. A gyermekek itt mindent megkaphatnak, ami ahhoz kell, hogy belebújjanak Barbara Millicent Robert bőrébe, annak a népszerű szőke hölgynek a szerepébe, aki a fantázia világában egy Willows nevű településen él az egyesült államokbeli Wisconsinban.

Az 50 éve életben tartott álomvilág minden kelléke beszerezhető a mintegy 650 négyzetméteres boltban. Az üzletnek saját szépségszalonja is van, ahol a kislányok Barbie-frizurát csináltathatnak maguknak, potom 8500 forintnak megfelelő összegért.

Hogy Argentínában mennyire számít a külső? A plasztikai beavatkozások száma folyamatosan emelkedik, a fiatal lányok között pedig az étkezési problémákkal küzdők aránya eléri a 10 százalékot.

Az ország ráadásul imádja Barbie-t, a baba kreált történetéből született musicalt évek óta nagy sikerrel játsszák a fővárosban. Az üzlet tulajdonosa szerint minden argentin nő Barbie szeretne lenni. A boltban ráadásul nemcsak a gyermekek érezhetik jól magukat, szüleiket vagy nagyszüleiket egy kávézó várja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×