eur:
386.94
usd:
355.85
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Miért egyre kedvesebbek a nők, ahogy öregszenek?

Ahogy öregszenek, úgy válnak egyre kevésbé ellenszenvessé egymásnak a nők - derül ki egy brit felmérésből.

Az Aberdeeni Egyetem kutatói azt állítják: az 50 éves vagy annál idősebb hölgyek kedvesebbek női társaikhoz, mert már nem a riválist látják bennük. Sőt, többségük barátsággal közelít fiatalabb társához, és még arra is hajlamosak, hogy anyáskodjanak felettük.

A Royal Society Journal című szaklapban megjelent tanulmányból kiderül, hogy a kutatók száz, a negyvenes éveik végén, valamint az ötvenes éveikben járó nőknek mutattak fotókat, amelyeken csinos hölgyek szerepeltek.

A kutatók azt találták, hogy azok, akik már elérték a változókort, nagyobb valószínűség szerint mondták a képen látható nőről, hogy attraktív, mint azok, akik még a menopauza előtt álltak.

Az Aberdeen Egyetem pszichológusa szerint a kutatás rávilágított arra, hogy az idő előrehaladtával a nők hormonháztartása megváltozik, amely megváltoztatja a társadalmi szerepüket is. "Azok a nők, akik már elérték a változókort, nem értékelik le annyira a csinos nőket, mert már nem úgy tekintenek rájuk, mint akikkel versenyezni kell a párválasztásban" - mondta Dr. Benedict Jones, aki szerint az idős nők kevésbé gonoszak, inkább kedvesek egymáshoz.

Egy másik kutató is a hormonokkal magyarázza a rosszindulat enyhülését. "Klimax után a nők hormonegyensúlya megváltozik. Már nincs szükségük minden áron megtalálni férfi társukat, vagyis már nem kell egymással versenyezniük. Ez a változás oda vezet, hogy azt az attraktív nőt, akire korábban riválisként tekintettek, barátként kezdik kezelni" - mondta Lisa DeBruine.

Korábbi kutatások bebizonyították, hogy a férfiak is tudnak olyan gonoszak és rosszindulatúak lenni egymással, mint a nők. A Cambridge-i Egyetem kutatói szerint főleg a tinédzserkor végén és a húszas éveik elején járó fiúkra jellemző ez a viselkedés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×