eur:
404.17
usd:
373.78
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Megfélemlítés és gúny várható a jövő munkahelyein

Megfélemlítés, gúny és agresszivitás - egy internetes felmérés szerint ezek sokkal inkább jellemzik napjaink munkahelyeit, mint azt gondolnánk, legalábbis Nagy-Britanniában. A jövőben sem számíthatnak semmi jóra az emberek, a gazdasági recesszió ugyanis csak ronthat a problémán.

Egy online felmérés résztvevőinek több mint fele azt állítja: munkahelyén komoly problémák vannak, az emberek majdnem 1 százaléka pedig azt érzi, hogy a megfélemlítés és a gúny áldozata a munkahelyén.

A nagy-britanniai felmérésbe bekapcsolódók majdnem fele, 49 százaléka erőszakossággal vádolja közvetlen főnökét, és ugyanennyien állítják azt is, hogy panaszaiknak semmi foganatja sincs.

Egy másik tanulmány arra mutatott rá, hogy nemzetgazdasági szinten horribilis összegbe kerül, hogy a cégek nem kezelik a munkahelyi erőszakot. Ezek a viselkedésformák károsan hatnak a munkavállalók teljesítőképességére, nemcsak az áldozatokéra, hanem az agresszívan fellépőkére is.

A Chartered Management Institute felmérésében résztvevő 900 menedzser többsége állította azt, hogy része volt már munkahelyi agresszivitásban, több mint harmaduk azt is hozzátette: az eseteknek semmilyen következménye nem volt, nem kezelték az ügyet.

Szakértők szerint a közeljövőben nem várható javulás a munkahelyi agresszivitás terén, sőt a gazdasági recesszió hatására inkább arra kell számítani, hogy a vezetők egyre nagyobb nyomás alatt tartják beosztottaikat.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×