eur:
390.66
usd:
364.28
bux:
68201.93
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Ami a magyaroknak a postaláda, az angoloknak a telefonfülke

A magyarok a régi, díszes, piros postaládáikat féltik, az angolok pedig a hagyományos piros telefonfülkéiket. A Nagy-Britannia jelképévé vált bódékon túlhaladt az idő.

Az idő vasfoga és a technikai fejlődés is hozzájárult ahhoz, hogy Nagy-Britanniában több ezer hagyományos, piros telefonfülkét kellett eltávolítani helyéről szervizelés céljából. Sokakat nagy valószínűséggel vissza sem helyeznek, mert igen kicsi az igény rájuk, hiszen a legtöbb ember már mobiltelefonnal a zsebében járkál az utcán, így nem használja a telefonfülkéket.

Helyi településvédők a napokban csaknem 500 fülkét védtek meg, mondván: a piros bódék szerves részei a brit településeknek, egyszerűen hiányos lenne a látkép azok nélkül.

A helyi szervezetek és helyhatóságok úgymond örökbe fogadták a fülkéket, azaz hozzájárulnak azok fenntartásához, mivel a brit telefontársaság számára gazdaságtalanná vált az üzemeltetésük.

Sok helyen át is helyezték a fülkéket egy olyan helyre, ahol jobban láthatják a településre betérők.

Az elmúlt években jelentősen megfogyatkozott a köztéri telefonfülkék száma Nagy-Britanniában. Míg a '70-es években országszerte mintegy 70 ezer fülkét kereshettek fel a telefonálók, addig napjainkban már csak alig több mint 12 ezret találnak, ráadásul a British Telecom továbbiak felszámolását tervezi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Új támogatója lett a francia EU-s pénzügyi puccstervnek

Az európai befektetéskezelési ágazat támogatja a francia javaslatot, amely az EU-tagállamok egy kis országcsoportokra érvényes tőkepiaci uniójának létrehozására irányul. Sandro Pierri, az Európai Alap- és Vagyonkezelési Szövetség (EFAMA) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a reformmal kapcsolatos további késedelmek és EU-n belüli felesleges viták azt eredményezhetik, hogy még több vállalat és befektetés vándorol át az Egyesült Államokba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×