eur:
385.47
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Vicces statisztikák: tudja, hány gödröcske van egyetlen golflabdán?

PIN-kódok, árak, távolságok, születésnapok, rekordok, sebességhatárok, idő - számok, számok, számok, amelyek meghatározzák az életünket. De van benne érdekes is: a brit bulvárlap összeszedte a legviccesebb statisztikákat, amelyek talán segítenek abban, hogy jobban megismerjük a világot.

5 - Az új köröm 5 hónap alatt nő meg a körömágy szélétől az ujj végéig. Ez azonban csak a kézen lévő körmökre igaz, amelyek négyszer gyorsabban nőnek, mint a lábujjainkon lévők.

7 - Liz Taylornak, Hollywood egykori dívájának hét férje volt, ám nyolcszor ment férjhez, Richard Burtonnek ugyanis kétszer is kimondta a boldogító igent.

20 - A Földön található ipari kamerák 20 százaléka Nagy-Britanniában működik - vagyis minden 14. szigetlakóra jut belőlük egy darab.

32 - Egy deci sör - a félbarna és a barna is - 32 kilokalóriát tartalmaz, míg a világos 40-et. A gin és a vodka ellenben 222, a cherry 136, a fehér bor 74, a pezsgő 76, a Baileys pedig 350 kilokalóriát tartalmaz.

41 - Ha a jelenlegi ütemben fogyasztjuk, a világ olajtartalékai mindössze 41 évre elegendőek. A gáztartalékok még 61, a szénéi pedig 267 évig tartanak ki.

57 - A Heinz-változatok száma. Henry J. Heinz 1869-ben először az üveges tormát dobta piacra, majd a csemege uborkát. A cég paradicsomszószt - ketchupot - 1876-ban kezdett árulni, majd jött a többi termék. Mire az "57-es változat" piacra került, a cégnek tulajdonképpen már többféle terméke volt, de a cégalapítónak tetszett az 57-es szám csengése.

63 - Viktória királynő 63 éven keresztül uralkodott, 1837-től 1901-ig. Ez a szám még egy dologról ismert Nagy-Britanniában: 63 angol uralkodó élt ugyanis Egbert (802-839) óta.

100 - Egy átlagos csésze kávé 100 milligramm koffeint tartalmaz. Összehasonlításképpen: egy csésze teában 39, a kólában és a hozzá hasonló tartalmú üdítőitalokban 15 milligramm koffein van, míg a forró csokiban és a koffeinmentes kávéban mindössze 2 milligramm.

116 - Ennyi évig tartott az úgynevezett százéves háború.

146 - Minden percben 146 fővel gyarapszik az emberiség, ugyanis 249 gyermek születik, 103 ember pedig meghal.

190 - A házi légy szárnyaival 190-et verdes másodpercenként.

336 - Egy golflabdán átlagosan 336 gödröcske van.

550 - Egy átlagos ember szemöldöke 550 szőrszálból áll.

1517 - Ennyi ember vesztette életét a Titanic katasztrófájakor - és mindössze 306 áldozatnak a holttestét találták meg.

2000 - Előlegként kétezer fontot kapott a Harry Potter első kötetéért JK Rowling. Azóta a varázslótanonc kalandjaival 550 millió fontot keresett.

6.726 - Ennyi doboz gabonapelyhet gyártanak egyetlen hold föld gabonaterméséből.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×