eur:
389.38
usd:
363.66
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Letartóztathatják a nyugdíjast, ha nem festi át a házát

Amikor Sheily New a rikító sárga házát halványkékre festette, elégedett volt az eredménnyel. Meglepődött, amikor a községi tanács közölte vele: letartóztathatják, ha nem festi vissza eredeti színére az értékes épületet.

Az angliai Crewkerne-ben élő Sheily New-nak nem tetszett a háza eredeti, rikító sárga színe, ezért úgy döntött, hogy halványkékre festi a falakat. Az új szín nagyon is elnyerte tetszését, és a szomszédok is elégedettek voltak vele, ám a községi tanács már kevésbé.

Levélben értesítették a nőt, hogy megszegte a törvényeket, mivel 230 éves háza különleges történelmi örökség, így azt nem festheti át csak úgy.

A 70 éves nő 500 fontot, vagyis közel 170 ezer forintot költött arra, hogy a ház, amelyben több mint két éve él, új, visszafogottabb színt kapjon, most azonban, ha nem festi vissza az épületet az eredeti színére, akár 1000 fontot, vagyis 330 ezer forint bírságot is fizethet, sőt, akár le is tartóztathatják.

A 70 éves nyugdíjas nő nevetségesnek nevezte a tanács fenyegetését, és azt mondja, hogy a város bürokratáin kívül mindenkinek tetszik kéken a ház. "A régi sárga szín borzalmas volt" - véli a nő, aki inkább börtönbe vonulna, minthogy újrafesse a házat.

A crewkerne-i tanács szerint a nő a festéssel "jelentős kárt" okozott az értékes kőépületben, amely színében már nem harmonizál a faluban található hasonló házakéval. Három hónap haladékot adtak neki, hogy visszafesse eredeti színére az épületet.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×