eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kutyák szimatolnak a gyanús családtagok után

Egy New Jersey-i anya nyugdíjazott nyomozókutyák segítségével olyan céget alapított, ahonnan kikölcsönözhetik a négylábúakat azok a szülők, akik tudni akarják, drogozik-e a gyerekük.

Nyugdíjazott járőrkutyákat alkalmaznak a magánnyomozó cégek az Egyesült Államokban, például arra, hogy a tizenévesek hálószobájában szimatoljanak.

A szülők óránkénti kétszáz dollárért kölcsön vehetnek kutyát a New Jersey-ben és Ohiában működő SniffDogs cégtől. A vállalat vezetői szerint a kutya kiszagolja a marihuánát és a ruhákon lerakódott drogmaradványokat, ha azok nem régebbiek két napnál. A kutyák leülnek, amikor megérzik a drogot, az utolsó lépést így a szülőkre hagyják.

A céget egy kétgyermekes édesanya alapította, akit igencsak meglepett, amikor idősebb fiát füvezés közben tetten érte.

A SniffDogs diszkrét szolgáltatást ígér, mivel segítségével el lehet kerülni azt a konfrontációt, amit a drogtesztre küldés okozhat - hiszen anélkül is ki lehet így nyomoztatni a drogot, hogy a gyerekek tudnának róla.

A vállalkozás emlékeztet: egyes statisztikák szerint az amerikai iskolások fele szívott már marihuánát, a legtöbbször az iskolából hazafelé vezető úton.

A kritikusok szerint a kutyás nyomozás romba dönti a családi bizalmat.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×