eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egy zsebkendő, amely életmentő is lehet

Egy izlandi dizájner megalkotta a világ első golyóálló zsebkendőjét, amelyet a jól öltözött és veszélyes életet élő uraknak ajánl.

Akár a leendő James Bond ügynököknek is készülhetett az a zsebkendő, amely valóban életet mentő kiegészítő lehet egy férfi öltözékén. Egy izlandi dizájner ugyanis úgy alkotta meg a golyóálló zsebkendőt, hogy azt a zakó mellzsebébe helyezve megvédje viselője szívét a lövedéktől.

Sluli Recht kevlárból készítette az ízléses és stílusos sárga zsebkendőt. Ez az anyag, amelyet védőöltözetek és Forma 1-es autók gyártásánál is használnak, és ellenáll a lövedéknek, valamint a 400 Celsius fokos hőmérsékletnek is.

A különleges zsebkendőből jelenleg mindössze tíz darab kapható, és 120 euróba (vagyis közel 34 ezer forintba) kerül.

"Nem vállalok felelősséget az ügyetlenekért és fafejűekért, akik mindenképpen úgy érzik, hogy ki kell próbálniuk a textildarab ellenállóképességét"" - hangsúlyozta a dizájner, aki azonban nem az első, aki golyóálló ruházatot tervez.

A mexikói Miguel Caballero golyóálló kabátokat és ingeket gyárt "titkos anyagból". Vállalkozása rendkívül sikeres, hiszen a dél-amerikai országban évente több mint 300 ezer gyilkosság történik, és minden napra jut 2-3 emberrablás.

Bár Izland jóval biztonságosabb ország, gazdaságának összeomlása több munkanélkülivé vált bankárt is arra sarkallhat, hogy zakója zsebébe becsúsztasson egy golyóálló zsebkendőt.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×