eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Halk zenével és levendulával a pénzügyi válság ellen

Bánkódik, mert nyakunkon a tél? Vagy nyugtalan a pénzügyi válság miatt? Töltsön tíz percet a világ legmegnyugtatóbb szobájában, és elmúlik minden gondja - legalábbis ezt ígéri egy brit pszichológus.

Richard Wiseman brit pszichológus a hertfordshire-i egyetem egyik termében állítása szerint a világ legmegnyugtatóbb szobáját alakította ki. A helyiséget az emberi relaxáció sok éves kutatása után tervezte meg.

Puha talaj, levendula illat, halványzöld fény és halk zene - ez fogadja azokat, akik ellátogatnak a pszichológus szobájába, ahol nyugtalan és stresszes látogatók, vagy éppen csődbe ment bankárok találhatják meg a lelki békéjüket.

"Úgy érzem, hogy mindentől elsodródom. Szállok, mint egy angyal" - mesélte el élményét az egyik látogató.

A professzor méri és elemzi a relaxálók válaszait és megfigyeléseit, így ha szüksége van rá, a kérések alapján változtatásokat eszközöl a relaxációs szobában, amelyet a napokban mutatott be a diákoknak és a média képviselőinek. Ironikus módon a bemutató előtt azt mondta: még soha nem volt ennyire ideges.

Úgy véli, nagyon fontos a halk zene, amely folyamatosan szól a szobában. Nem változik meg hirtelen a tempója vagy a hangerőssége, mert szerinte a változást sokan a veszéllyel kapcsolják össze.

A levendulaillat pedig stimulálja a bétahullámokat, megnyugtatja az agyat - teszi hozzá a professzor, aki szerint külön-külön már sokszor vizsgálták ezeket a relaxációs eszközöket, de együtt még nem kísérletezték ki hatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×