eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A kövérség a házi kedvencekre is veszélyes

A kutyák közel fele túlsúllyal küzd - derül ki a brit állatorvosok egyik jelentéséből, amely arra is rávilágított, hogy a macskák sincsenek jobb helyzetben.

A körvérség nemcsak az embereknél, hanem a háziállatoknál is veszélyes. Brit állatszakértők szerint sokan rendszeresen kényeztetik nyalánkságokkal házi kedvenceiket, akik ugyanúgy hajlamosak az elhízásra, mint a gazdák.

Nagyjából tízből négy macska vagy kutya, amelyeket állatorvosok kezeltek, súlyproblémákkal küzd - derül ki abból a felmérésből, amely során száz állatorvost kérdeztek meg Nagy-Britanniában.

A válaszadó állatorvosok többsége azt állítja, hogy az elhízás elsősorban a kutyákat fenyegeti, és körülbelül felük komoly súlyproblémával küzd. A kutyák közül minden negyedik elhízott, míg 21 százalékuk enyhén túlsúlyos volt.

A vizsgálat azonban kimutatta, hogy a macskáknál is jelentős súlyproblémák vannak: 19 százalékukat az elhízott, 20 százalékukat pedig az enyhén túlsúlyos kategóriába sorolták az állatorvosok.

Ahogy az embereknél, úgy a háziállatoknál is súlyos egészségi következményei lehetnek a súlyproblémáknak: ízületi gyulladás, légzési nehézségek, szívproblémák. Ráadásul ha túl sok eledelt adunk a kedvenceknek, az a pénztárcánkra is hat.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×