eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb nyomós érv a pedagóguspálya elnőiesedése ellen

Olyan mértékű a pedofília miatti paranoia, hogy egyre kevesebb férfi jelentkezik tanárnak - állítja a brit kormány egyik oktatási tanácsadója. Pedig egy felmérés szerint a kisiskolás fiúk jobban teljesítenek, ha férfi a tanáruk, aki akár még az apamodellt is helyettesíteni tudja a gyerek életében.

A férfi tanárok hiánya komoly hatással lehet a fiúk iskolai teljesítményére, és sokan fiatal korban nem kapják meg a megfelelő modellt - állítja egy neves brit gyerekpszichológus.

Tanya Byron szerint a tanárhiány leginkább azokat a gyerekeket érinti érzékenyen, akiket az anya nevel, és hiányzik az életükből az apamodell.

A hivatalos adatok szerint Nagy-Britanniában nyolcból egy általános iskolai tanár férfi, ami a tanárállomány 13 százalékát jelenti.

Pedig a brit tanárok képzéséért felelős Training and Development Agency felmérése szerint a fiúk jobban teljesítenek, ha az általános iskolában férfi tanítja őket. Az ezer férfi megkérdezésével készített kutatásból kiderül: a megkérdezettek csaknem fele (48 százaléka) mondta azt, hogy az általános iskolában tanító férfi tanárok voltak rá a legnagyobb hatással.

35 százalékuk mondta azt, hogy a férfi tanár keményebb munkára ösztönözte őket, sőt 22 százalék bevallotta: az, hogy férfi tanította, növelte a magabiztosságát.

Tanya Byron, aki népszerű tévés gyerekműsorai mellett a brit kormány oktatásügyi tanácsadója is, úgy véli: a gyerekmolesztálások miatti túlzott paranoia tartja távol a férfiakat a tanári állasoktól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×