eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Klónozással támasztaná fel pitbullját

Elpusztult kutyáját akarja klónoztatni egy amerikai nő egy dél-koreai céggel.

A Korea Times című lap szerint az RNL Bio nevű vállalkozás már le is szerződött a kaliforniai hölggyel: 150 ezer dollárért (mintegy 27 millió forint) létrehozzák Booger pitbull genetikailag azonos mását.

Az eljáráshoz a biológiai anyagot az állat lefagyasztott füleiből nyerik a Szöuli Nemzeti Egyetemen. Hírek szerint az RNL Biohoz a jómódú, gyászoló állatszeretők már ötszáz hasonló kérelmet juttattak el az elmúlt néhány évben.

"Nyugaton sok ember még ezen a magas áron is klónoztatná kedvencét" - mondta Ra Dzsong Csan, a cég munkatársa a lapnak.

Az egyetem már 2005-ben felhívta magára a figyelmet, miután a világon első ízben kutyát sikerült klónozniuk. Az afgán agár a Snuppy nevet kapta.

A klónozás tényét egy ideig kétségbe vonták, mivel akkoriban a kutatócsoport tagja volt a korábban hamisításért gyanúba keveredett Hvang Vu Szuk. Végül az eredményt megerősítették, de Hvang Vu Szuk korábbi hazugságaiért minden egyetemi és tudományos címét elveszítette.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×