eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A fiatal apáknak beteges lehet a gyermeke

Kockázatos lehet a születendő gyermek számára, ha édesapja túl fiatalon vállalkozik az apaságra - állapították meg kanadai kutatók.

Azt már korábban is kimutatták az orvosok, hogy az édesanya életkora hatással van a születési rendellenességekre, most azonban arra is rámutattak az orvosok, hogy az apa életkora sem közömbös a csecsemő egészségi állapota szempontjából.

A fiatal férfiak ugyanis kevésbé tudják segíteni feleségüket vagy partnerüket a gyermekvállalásban, és általában érzelmileg sem nyújtanak annyit, mint az idősebbek.

A felmérésbe több mint két és félmillió anyát vontak be, mindegyikük 20 és 29 év között volt, amikor életet adott gyermekének. Az apák között azonban voltak tizenévesek is, de idősebbek is.

A gyermekeket az apa életkora alapján csoportosították és hasonlították össze egészségi állapotukat. Ahol az apa legalább 20 éves volt, nem tapasztaltak különösebb kockázatot a kutatók.

A tinédzser apák gyermekeinél azonban 13 százalékkal gyakoribb volt, hogy a gyermek alacsony súllyal született, a kicsik 17 százaléka túl kicsi volt, 15 százalékuk pedig koraszülött lett. A csecsemőhalálozás esélye pedig körükben 41 százalékkal volt magasabb.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×